Pekingin olympialaisten avajaisia vietetään perjantaina 4. helmikuuta. Kattaus Ylen kanavilla maailman suurimmasta urheilutapahtumasta on jälleen kerran valtava.
Yle Areenassa on katsottavissa kaksi samanaikaista kisafeediä. Kisalähetyksiä näytetään Areenassa runsaat 162 tuntia. Suorien lähetysten lisäksi kisojen kinnostavimmat tapahtumat löytyvät klippeinä Areenasta, Yle-sovelluksesta ja Yle Urheilun nettisivuilta.
Ylen Peking 2022 -tapahtumasivulla tarjotaan päivittäin kiinnostavimmat puheenaiheet. Kisapäivien kulkua seurataan hetki hetkeltä -artikkelissa, jossa chat on auki keskustelulle klo 7-17 päivittäin.
Olympiatietouttasi pääset mittaamaan klassisessa Kisapähkinä-tietovisassa. Kisalähetyksiin pääset osallistumaan Yle-kameralla, jonka kautta voit lähettää terveisiä studioon tai kannustukset olympiaurheilijoille.
Aikaero Pekingiin on kuusi tuntia. Kisapäivät alkavat siis aamuöisin ja päättyvät noin kello 17 Suomen aikaa. 16 kisapäivän aikana jaetaan 109 olympiakultaa.
Kisoihin otetaan varaslähtö jo keskiviikkona 2. helmikuuta, jolloin alkavat lähetykset curlingista. Lähetys avajaisista alkaa perjantaina 4.2. kello 14 TV2:ssa ja Yle Areenassa. Myös Yle Puhe seuraa avajaisten tapahtumia.

Leijonien ja Naisleijonien ottelut suorina radiossa
TV2 on olympialaisten pääkanava televisiossa. Kisalähetyksiä nähdään aamuyöstä alkuiltaan asti.Satunnaisia lajeja näytetään myös TV1:n puolella. Televisiossa kisalähetyksiä on luvassa lähes 300 tuntia.
TV:n puolella kisoja selostetaan useassa lajissa myös ruotsiksi, ja radiossa Svenska Yle seuraa olympialaisia Yle X3M:ssä.
Kaikki Ylen lähetykset ovat katsottavissa Yle Areenassa. Päivän kohokohdat koostetaan klipeiksi Yle-sovellukseen ja Yle Urheilun nettisivuille.
Yle Urheilun sosiaalisen median tilit geoblokataan kisojen ajaksi kuvarajoitusten takia. Tilien videosisältöä voi katsella kisojen ajan vain Suomessa.
Olympialaiset kuuluvat laajasti myös Yle Puheen taajuudella. Olympiaradio jatkaa vuosikymmenien perinnettä ja lähetyksiä on luvassa yli 160 tuntia.
Yle jakaa Pekingin olympialaisten mediaoikeudet Suomessa Discovery Finlandin kanssa. Discovery esittää kisoista yksinoikeudella jääkiekkoa televisiossa ja digikanavissa. Televisiossa Discoverylla on lisäksi yksinoikeus kisalähetyksiin aikavälillä 19-21, jolloin Ylen kanavilla ei nähdä lähetyksiä.
Discoveryn yksinoikeus ei ulotu radioon, joten Leijonien ja Naisleijonien kamppailut selostetaan suorina lähetyksinä Yle Puheessa ja Yle X3M:ssä.

Urheilustudio vahvasti mukana olympialaisissa
Ylen suosittu Urheilustudio tuunataan helmikuuksi olympiakuosiin. Jokaisena kisapäivänä klo 17-18 TV2:ssa vietetään Urheilustudion jatkoja. Parhaaseen katseluaikaan klo 18 luvassa on vielä kooste päivän kuumimmasta kisatapahtumasta.
Urheilustudion jatkot -lähetyksessä kerrataan kisapäivän puhuttavimmat aiheet ja nähdään mielenkiintoisimmat hetket. Studioon kokoontuu myös Yle Urheilun asiantuntijoita, mielenkiintoisia vieraita ja otetaan yhteys kisakaupunki Pekingiin.
Urheilustudion jatkot näytetään uusintana TV2:ssa päivittäin klo 21-22. Illan päättää television puolella klo 22 alkava kooste, jossa mukana on yksi tai useampi päivän aikana kisattu laji.

Ylen kisatiimi
Ylen olympiastudioiden juontajina nähdään tutut kasvot Petra Manner, Sami Laine ja Riku Salminen. Olympiaradion studiota vetävät puolestaan Henri Pitkänen, Jussi Paasi, Hanna Juopperi, Aki Laine ja Jouko Vuolle.
Lajeista hiihtoa ja jääkiekkoa selostetaan paikan päältä Pekingistä. Ylen hermokeskus on Pasilan Studiotalo, josta tehdään kisojen studio-osuudet, suurin osa selostuksista ja verkkosisältö.
Selostajat, TV2 ja Yle Areena
Mikko Hannula, yhdistetty ja mäkihyppy
Sara Honkavaara, taitoluistelu
Ari Kananen, freestyle
Osku Laukkanen, curling
Jenny Matikainen, avajaiset ja päättäjäiset
Vellu Markkanen, freestyle
Johannes Oikarinen, ampumahiihto ja avajaiset
Kalle Pallonen, kelkkailu
Kimmo Porttila, hiihto
Mika Poutala, pikaluistelu ja kaukalopikaluistelu
Sami Saarenpää, lumilautailu ja freestyle
Nina Vanhatalo, alppihiihto
Selostajat, radio
Jari Haapala, ampumahiihto
Matti Härkönen, jääkiekko
Kiiskinen, curling asiantuntija
Jarmo Lehtinen, hiihto ja yhdistetyn hiihto-osuudet
Simo Leinonen, jääkiekko
Timo Lievemaa, jääkiekko
Kristian Lindfors, alppihiihto
Toni Lönnroos, pikaluistelu, kaukalopikaluistelu ja rattikelkkailu
Marko Miettinen, mäkihyppy ja yhdistetyn mäkiosuudet
Lauri Valonen, lumilautailu ja freestyle
Selostajat, ruotsinkieliset
Magnus Eklöv, ampumahiihto
Christoffer Herberts, jääkiekko
Kristian Karlsson, alppihiihto
Leif Lampenius, pikaluistelu ja kaukalopikaluistelu
Martin Lundberg, curling ja kelkkailu
Marianne Nyman, taitoluistelu
Mikael Oivo, mäkihyppy
Mattias Simonssen, jääkiekko
Axel Thelen, lumilautailu
Christian Vuojärvi, hiihto
Micky Westerlund, freestyle
Bror-Erik Wallenius, curling
Asiantuntijat
Janne Ahonen, mäkihyppy ja yhdistetty
Juha Juujärvi, jääkiekko
Ari Kananen, freestyle
Kalle Kiiskinen, curling
Arttu Kiramo, freestyle
Ville Kotikumpu, ampumahiihto
Mira Kuisma, jääkiekko
Kalle Lassila, hiihto
Ismo Lehkonen, jääkiekko
Pekka Lehtikallio, freestyle
Jussi Mononen, freestyle
Kaisa Mäkäräinen, ampumahiihto
Saara Niemi, jääkiekko
Tommi Nikunen, mäkihyppy
Kalle Palander, alppihiihto
Jussi Piirainen, hiihto
Peetu Piiroinen, lumilautailu
Toni Roponen, hiihto ja yhdistetty
Saila Saari, jääkiekko
Marcus Sandell, alppihiihto
Matias Strandvall, hiihto
Tuukka Terva-aho, freestyle
Roope Tonteri, lumilautailu
Anuliisa Uotila, taitoluistelu
Lue myös:
Tässä on Pekingin olympialaisten koko aikataulu – suomalaisia kisaamassa lähes jokaisena päivänä
Tässä on Suomen olympiajoukkue – Pekingiin lähtee 95 urheilijaa